Ligging

Gelegen op de heuvel tussen Vamos en Gavalochori, in de groene streek Apokoronas

  1. 35 km tot Chania Airport
  2. 120 km tot Heraklion Airport
  3. 4 km tot de  Zee (Almyrida)
  1. 2 km tot authentieke dorpjes
  2. 2 km tot warme bakker en buurtwinkels 
  3. Tavernes, kafenia en restaurants in de buurt
KRETA

Kreta, één van de meest zuidelijk gelegen eilanden in de Middellandse Zee, is een smeltkroes van vele mediterrane beschavingen. De Minoïsche, Griekse, Romeinse, Byzantijnse, Venetiaanse en Ottomaanse culturen lieten vele sporen na.

De historische steden Chania en Rethymnon liggen op 30 km van De 5 Seizoenen.Je kunt er heerlijk shoppen en gevarieerd culinair genieten. Wie een daguitstap wil maken, kan naar Heraklion rijden om er het museum met de schatten van de Minoïsche beschaving en Knossos te bezoeken. Ook een doorsteek naar de archeologische sites van Festos (Phaistos) en Gortys (Gortyna) in het zuiden is mogelijk.

De vele kloven (Samaria, Imbros, Aradena ...), kloosters (Moni Arkadi, Agia Triada) en kerkjes zijn een reis op zich waard. De stranden van Gramvoussa en Elafonissi behoren tot de mooiste van Europa.
www.chaniatourism.gr

IN DE OMGEVING
Je verblijft vlakbij de zee met vele zandstranden, en bij authentieke dorpen met gezellige en lekkere restaurantjes. In de onmiddellijke omgeving kun je nog veel verkennen: de oude fresco’s in het kapelletje van Maza, het wijnhuis van Dourakis met degustatie, de opgravingen van Aptera, de abdij van Agios Georgios op de weg naar Vrisses … . Gavalochori heeft een mooi volkskundig museumpje.

Vamos biedt alle nodige voorzieningen: een warme bakker, buurtwinkels, een bankautomaat, een benzinestation, een health centre waar 24/7 een arts aanwezig is  … In Almerida kun je zo van je restauranttafeltje een duik nemen in de zee.  Er is verhuur van surfplanken, zeilbootjes en sportfietsen.
DE 5 SEIZOENEN

Afgelegen genoeg om temidden van de natuur volledig tot rust te komen en toch vlakbij om te genieten van alles wat Kreta te bieden heeft. Rond het domein grazen schapen en geiten. Het Domein is volledig ommuurd en afgesloten. Je auto staat veilig op onze privé parking. 

Vlakbij De 5 Seizoenen vind je uitgestippelde wandelingen die aansluiten op een wandelnetwerk. In de dienst voor toerisme in Vamos kun je wandelboekjes aanschaffen en andere toeristische info verkrijgen. De wandelboekjes kun je ook kopen in het winkeltje van Monica rechtover haar restaurant in Gavalochori.